Workshop Fijnschilderen bij Kunstacademie te Wildt

Diverse data en locaties

Na afloop met je eigen schilderij naar huis. Leer schilderen als Peter Boel die elk detail met zijn penseel vast wist te leggen. In de workshop fijnschilderen van Kunstacademie te Wildt maak je in korte tijd je eigen olieverfschilderij naar een voorbeeld van zijn werk.

 

Fijnschilderen beleeft een revival. Er is steeds meer belangstelling voor deze nauwkeurige schildertechniek, ervaart Suzân te Wildt van Kunstacademie te Wildt. “Toen mijn vader en ik in 1995 met onze academie begonnen was fijnschilderen niet bepaald populair en verklaarde menigeen ons voor gek. Aanvankelijk boden we onze cursussen alleen in ’s-Heerenberg aan, maar de vraag bleef groeien we kregen cursisten uit heel het land. Daardoor zijn we ze ook op andere plaatsen gaan geven. Tegenwoordig zitten we in heel Nederland.” 

Kuikens of stekelvarkens schilderen
Vorig jaar werd de workshop fijnschilderen voor het eerst aangeboden via de dagbladen van de Persgroep en dat was meteen een groot succes. De tweede editie van deze creatieve workshop wordt op nog meer locaties gegeven en staat in het teken van de kunstschilder Pieter Boel, geboren in 1626 te Antwerpen en in 1674 overleden in Parijs. Een kunstschilder van de Antwerpse school die voornamelijk stillevens maakte en dieren schilderde. In deze nieuwe ééndaagse workshop mag je kiezen tussen één van zijn twee werken. Studie van Kuikens of Studie van Stekelvarkens. Wil je ze beiden maken, geneer je niet en schrijf je gerust in voor twee workshops. 

Creativiteit ontdekken
Een olieverfschilderij wordt in meerdere lagen opgebouwd. Wil je in een paar uur een compleet schilderij voltooien, dan is het niet mogelijk iedere laag te laten drogen voordat je verder gaat met een volgende laag. Met de in deze workshop toegepaste Alla Prima techniek, waarbij je in natte lagen schildert, is dat geen probleem, zodat je aan het einde van de dag daadwerkelijk met je eigen schilderij naar huis gaat.
“Het is een eerste kennismaking met fijnschilderen. Iedereen heeft zijn eigen redenen om eraan deel te nemen. Sommigen vinden het leuk als activiteit met een stel vrienden. Maar je kunt er net zo goed in je eentje aan meedoen. Je bent de hele dag lekker bezig en kunt je eigen creativiteit ontdekken. Het valt me iedere keer weer op hoe verrast mensen zijn over het resultaat dat ze neer weten te zetten.” 

Meer informatie

  • Diverse data op verschillende locaties in september, oktober, november en december. In het overzicht hieronder treft u alle locaties aan. U boekt respectievelijk via de Gelderlander, Brabants Dagblad, Het Eindhovens Dagblad of BN DeStem. 
  • Keuze uit 2 werken van Pieter Boel 
  • Tijd: van 10.00 tot 14.30 uur.
  • Prijs: 79 euro inclusief koffie, thee, lunch, schilderpaneel, verf en overige materialen.
  • Meer informatie over Kunstacademie te Wildt: www.paint-online.nl  

Voorwaarden 

Wij behouden ons het recht voor om de clubactiviteit bij onvoldoende animo te annuleren. Wij nemen dan contact met u op voor deelname op een andere datum of restitutie van uw betaling. Uw reservering is na betaling definitief. Annuleren is niet mogelijk.

 

 Kies uw locatie  

 

 's-Heerenberg (uitverkocht)

 BESTEL

 

 Den Bosch (uitverkocht)

 BESTEL

 

 Helmond (uitverkocht)

 BESTEL

 

 Breda

 BESTEL

 

De Persgroep gebruikt uw persoonsgegevens voor deelname aan deze actie. Meer informatie vindt u in ons privacy statement [https://www.persgroep.nl/privacy]